Jyväskylän Feniks ry » Feniks Русскоязычное Общество

» Jyväskylän Feniks ry
    Venäjänkielinen yhdistys Jyväskylän Feniks ry
    Feniks ry on virallisesti rekisteröity vuonna 2002 ja on epäkaupallinen järjestö Jyväskylässä. Toimintamme tarkoituksena on ensisijaisesti edesauttaa uusia venäjänkielisiä maahanmuuttajia kotoutumisessa suomalaiseen yhteiskuntaan Jyväskylän kaupungissa.
    Järjestön toiminta on melko laaja ja monipuolinen. Tarjolla on kerhoja, harrastusstudioita, atk-koulutuksia, neuvontaa uusille maahanmuuttajille, tämän lisäksi erilaisia juhlia ja tapahtumia sekä leirejä ja matkoja. Feniks järjestää myös omat perinteiset joulun ja uudenvuoden juhlat ja jatkaa projektiaan koulunikäisille ”Minä luen venäjäksi”. Viimeisten vuoden aikana onnistuimme järjestämään Venäjän Federaation Suurlähetystön konsuliosaston edustajan vastaanotto Jyväskylän kaupungissa. Tämä helpottaa kaupungin venäläisvähemmistön asiontia, ja toivottavasti yhteistyömme konsuliosaston kanssa jatkuu myös tulevaisuudessa.
    Järjestömme tarkoituksena on myös säilyttää ja ylläpitää sen arvokkaimman, mitä jokainen on tuonut mukanaan Suomeen eli venäjän kielen ja kulttuurin osaamisen. Haluamme välittää kulttuuriperintöä tuleville sukupolvillemme ja auttaa heitä ystävyyssiteiden luomisessa, venäjän kulttuurin ylläpitämisessä ja venäläisen kirjallisuuden harrastuksen ja tuntemuksen edistämisessä, myös suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutumisessa.
    Järjestömme jäseneinä ovat kaikki venäläisten perinteiden sekä kielen ja kulttuurin ylläpitämisestä kiinnostuneet. Olemme iloisia, kun jäsenillä on positiivinen asenne, auttavainen mieli ja uudet ideat toimintamme kehittämisestä.
    Haluamme kiittää aktiivisia jäseniä ja kaikkia osallistujia, jotka auttavat kerhojen toiminnassa ja juhlien järjestämisessä sekä järjestön internet-sivujen päivittämisessä.
    Kiitos kaikille jäsenille järjestömme tukemisesta ja kiinnostuksesta tominnastamme ja toivomme tervetulleiksi uusia tulijoita.
    Tervetuloa Feniks yhdistyksen jäseneksi!
    Yhdessä saa paljon aikaan!